Utställningar och kattmässor

Att äga katt hjälper till med ensamhet på flera plan. För det första så får man självklart en otroligt nära och kär vän i form av själva katten. Detta brukar dock inte vara den enda vännen man får. Det brukar nämligen finnas en viss gemenskap kattägare emellan!

katt i kläder

Detta brukar inte minst upplevas på mässor och utställningar där alla samlas för att visa upp sin vän och sitt intresse. Många räds att vara med i kattuppvisningar men det behöver inte vara speciellt svårt. Hemsidan katter.nu har en väldigt bra guide som går igenom allt man behöver veta inför sin första utställning.

Grunderna

Det absolut viktigaste man bör veta är att katterna måste vara vaccinerade innan man besöker utställningen. Exakt hur nära inpå detta måste vara gjort varierar från utställning till utställning så kontrollera första och främst deras regler. Förutom vaccinationsintyg behövs även stamtavla samt alla vardagliga artiklar som behövs för att katten skall må bra under utställningsdagen. Mer exakt lista hittar ni på länken ovan.

Att gå som uppfödare eller säljare

Om du är uppfödare eller säljare så kan det dessutom vara ekonomiskt gynnsamt att delta i dessa möten. Där vet du nämligen att alla som besöker är intresserade och är villiga att lägga tid och pengar på sina älskningar. Det är dock precis som vid alla andra former av mässor eller marknadsföringsinsatser viktigt att man syns. För att hjälpa till med detta brukar det vara bra att investera i någon form av displaymaterial som till exempel en banner eller en roll-up. Med hjälp av dessa kan du visa upp bilder på dina katter eller kattillbehör i ett betydligt större format så att det syns oavsett var man befinner sig på mässgolvet.

This entry was posted in Katt.