Tips till nya kattägare

1702283-cat

Nyblivna kattägare kan dra nytta av en hel del tips från de erfarna inom detta område. Här följer ett par stycken som kan vara värt tiden de tar att läsa.

Transport

Skaffa en transportbur för biltransporter, det är säkrare både för katten och ägaren, se till att ha en redo innan katten kommer hem.

Vaccination

Katten ska vaccineras mot både kattpest och kattsnuva, se till att ta reda på om katten har fått dessa eller inte redan innan de kommer hem till en. Kontakta veterinären för alla frågor gällande vaccination.

Avmaskning

Katter kan behöva avmaskas regelbundet, allt beror på vad de lyckas få i sig när de är ute och springer omkring. Avmaskningsmedel går att köpa receptfritt på apoteket.

Aktivering

Katter som just lämnat mamma och syskon kan lätt komma att känna sig ensam, det är därför viktigt att man tar sig tiden att leka med dem och att man har huset utrustat för detta.

Kastrering

Så länge man inte planerar att låta en honkatt gå i avel ska de kastreras, de mår bättre av det än att gå på p-piller eller få löpa utan att para sig. Hankatter bör kastreras om de ska gå fritt ute, är de okastrerad och inte får para sig blir de stressade och kan börja urinmarkera inne i hemmet.

This entry was posted in Katt.