Ta hand om katten på bästa sätt

Att ha hand om en katt innebär ett stort ansvar. Det är viktigt att du inte lämnar katten ensam för länge och att du skapar en säker och stimulerande miljö i hemmet. Du behöver också ge din katt bra mat, klippa klor, vårda pälsen och ge den rätt vaccinationer.

Lämna inte din katt ensam för länge

Katter är självständiga djur, men de kan inte vara ensamma för länge. Enligt Jordbruksverket behöver en katt få tillsyn minst två gånger per dygn. Det räcker inte med att någon ställer fram mat och vatten, de behöver också social kontakt. Klicka dig vidare online för att se vad du kan behöva till din katt.

Skapa en säker och stimulerande hemmamiljö

Det är viktigt att du kattsäkrar ditt hem så att det inte inträffar några olyckor. Katter är nyfikna till sin natur. Ställ därför undan ömtåliga saker och sådant som kan vara giftigt för din katt. Katten ska också trivas i hemmet och få daglig stimulans. Skaffa den en egen liggplats och möjlighet att klättra och vässa klorna.

Sköt om katten

Se till att din katt inte får tovor i pälsen eller för långa klor. Ta din katt till veterinären och ge den rätt vaccinationer för att inte riskera att den drabbas av sjukdomar.

This entry was posted in Katt.