Pälsvård för katter

Att ha ett husdjur är mysigt, givande och krävande på en och samma gång. Oavsett vilket husdjur du har är det viktigt att du som ägare sköter om det på bästa sätt. Katt är svenskarnas populäraste husdjur av många olika anledningar. Katter är både sällskapliga och självständiga på samma gång. Det krävs dock att du sköter om katten päls ordentligt. Här får du de bästa pälsvårdstipsen.

Välj produkter avsedda för katter

Hur ofta kattens päls bör tvättas och kammas beror bland annat på om katten är långhårig eller korthårig. Långhåriga katter behöver generellt mer pälsvård. Det är mycket viktigt att du använder produkter som är särskilt avsedda för katter när du tvättar pälsen. Du kan hitta mycket online när det kommer till speciella pälsvårdsprodukter för katter. Undvik schampon, balsam och borstar som är avsedda för människor eftersom det kan skada kattens hud och päls.

Borsta regelbundet

Katten slickar sin päls vilket ger ett naturligt fettlager som gör det lätt för katten att sköta sin egna pälsvård. Det är dock bra att att tvätta och borsta katten regelbundet för att motverka hårbollar och tovor. Borsta gärna varje månad och passa på att kontrollera pälsen för fästingar och annat när du borstar. Om du har en långhårig katt kan du borsta pälsen oftare, gärna varje vecka.

This entry was posted in Katt.