Norsk skogskatt

Formad av den norska naturen har denna kattras utvecklat många överlevnadsfördelar och ett vilt utseende. Man skall dock inte tro att detta gör den till en dålig sällskapskatt. 

skogskatt som vilar

Den norska skogskatten är nämligen extremt tillgiven sin ägare och skötare. Rasen kan visa hur intresserad den är av sällskap genom att prata fast inte så mycket att man behöver oroa sig för att det skall bli ett problem.

Det är en mycket intelligent kattras som gärna utvecklar personliga drag och är fyllda av lekfullhet.

Till fysiken är den norska skogskatten mycket muskulös, något som dock döljs av en väldigt tjock päls. Pälsen är halvlång men har en underull som är mycket varm. Tillsammans med det vattenavvisande täckhåret ger det djuret ett väldigt bra skydd mot det nordiska klimatet.

Tack vare att skogskatten ibland har tofsar och en spetsig huvudform blir den extremt lik lodjuret. Speciellt när man ser den röra sig i naturen.

Färgerna varierar så brett dom kan göra inom kattriket både när det kommer till ögonen och pälsen.

När det kommer till djurets hållning så är det första man märker att bakbenen är något längre än de redan långa frambenen. På grund av detta rör sig katten enormt smidigt både på marken och när den klättrar.

 

This entry was posted in Katt.